maanantai 23. huhtikuuta 2012



Ompelin pienimmälle takin. "kukki, takki" hän sanoo ja pukee kevyen kevättakin tyytyväisenä ylleen. Takkikangas on mummoni perintöä. Olen iloinen, että se tuli hyvään käyttöön.
Osallistuin takilla haasteeseen täällä.

Kepeät kevätkelit, olette tervetulleet!

*

I made a jacket for our little-one. She likes it very much. I've inherited the fabric from my grandmother. I'm happy that it ended up into something so nice.

Welcome spring!

torstai 19. huhtikuuta 2012



Perunanarsissi kukkii vielä maljakossa. Ohran aika alkaa olla ohi. Pitäisi pakata pääsiäinen kellariin, kun vain jaksaisi. Kummallinen väsymys. (tai no, varmaan ihan tavallinen kevät-sellainen) Haluaisin vain ommella. Jos joku muu vaikka hoitaisi järjestyksen ylläpidon ja ruuanlaiton.

Pienin painaa päänsä tyynyyn ja sanoo "krooh-pyyh". Leikkii nukkuvansa. Eilen se sanoi "bussi" ja "Pasi". Joka päivä tulee uusi sana, uusi oivallus.


*


Easter-flower is still in bloom. Grass is not doing so fine. I should pack Easter things back to the store-room. If only I had the energy. So tired all the time.
I would just want to be sewing. If only someone else would do the cleaning and cooking.

The little-one is pretending to sleep, loves to play. She learns new words every day. Yesterday she said "bussi"  and "Pasi".

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012




Sain mahdollisuuden pitää keppihevos -kurssin lapsille. Jokainen teki itselleen keppihepan vanhasta villasukasta ja muista jämä- ja kierrätysmateriaaleista. Paikalla oli 10 tyttöä ikäjakaumaltaan 6-10 -vuotiaita. Ihailin sitä, miten intensiivisesti tytöt jaksoivat keskittyä tekemiseensä neljän tunnin ajan. Vähän väliä joku huokaisi: "voi että tää on kivaa!" Neulaa ja lankaa käytettiin ahkerasti ja ennakkoluulottomasti. Parasta palautetta oli, kun lapset kyselivät milloin aion pitää seuraavan kurssin ja mitä siellä tehdään.

Osaisiko joku vinkata, millä teemalla poikia saisi houkuteltua mukaan?

*

I got a chance to hold a course for children to make their own hobby horses. They were made out of old woollysocks and all kinds of leftover and recycled materials. We all, me and 10 girls, really enjoyed the day.

I wonder what would the theme need to be so that also boys would come for this kind of courses.

maanantai 2. huhtikuuta 2012





Koti koristautuu pääsiäiseen. 
Ei haittaa, vaikka maisema muuttui taas valkoiseksi. Kevät on mielen tila.

*

Decorating home for Easter. 
It doesn't really matter that the landscape is white again. Spring is a state of mind.