torstai 22. maaliskuuta 2012



 

Huomaan, että kevät on tullut. Lankakori nököttää yksin ja hyljättynä nurkassaan, mutta kangaskaapin ovet ovat levällään.  Istun avointen ovien edessä ja suunnittelen. Selailen lehtiä ja nettiä sekä imen inspiraatiota ympäriltäni. Pienimmän ollessa päiväunilla, nostan ison rullan rapisevaa paperia olohuoneen lattialle ja rupean piirtämään kaavoja. Pyrstö pystyssä häärään lattialla kynän ja toisille niin sekavalta näyttävän paperin kimpussa. Minulle viivojen sekamelska aukeaa kirkkaana, olen omimmillani. 
Pari pakon sanelemaa korjausompelua on kuitenkin vielä tehtävä, ennenkuin pääsen ompelemaan pienelle kevättakkia.

Olen hurahtanut pinterestiin Sähköinen leikekirja on loistava idea!

*

It's spring for sure: I've lost my interest in knitting but the doors of my fabric cupboard are open. Sewing is the thing now instead of knitting. I'm going to make a spring jacket for my little-one, for example. Head full of ideas. 

I'm into pinterest A scrapbook on web is a brilliant idea!

4 kommenttia:

  1. Pinterest on mahtava! Minä oon myös ihan koukussa. :)

    Kauniita kankaita sinulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kankaat ovat minunkin mielestä kauniita, varsinkin kun ovat nykyään aika hyvin kurissa ja järjestyksessä :) On paljon helpompaa suunnitella, kun näkee yhdellä silmäyksellä millaisia kankaita kaapista löytyy. Olisi vaan sitä aikaa ja rauhaa tehdä noista juttuja. Sekä kunnolinen työtila..

    Koetan olla maltillinen pinterestin kanssa. Muuten se nielaisee mukanaan.

    VastaaPoista
  3. Hyppäys uuteen blogiin. ja tässä kun on kädentaitaja kysyn heti mikä on etu-ja takamuotokaitale?
    saako kysyä muutakin käsityöstä?
    ensikertalaisena liivimekkoa tekemään(taitaa ollahelpoimpia mekkoja) nii helpoin vaihtoehto tehdä napeilla, vetskarilla vai neppareilla? ja ilman saumuria kun ommellaan, ommellaanko reunat ensin siksakilla ja sit vast käännetään jne, vai voiko siksakkaamisen jättää pois jos ompelee reunan niin, että sen kääntää kaks kertaa?
    entä mekkoon vuori, onko ehdoton? kumpi helpompi tehdä, vuori vai sitten laittaa hihansuihin ja kaula-aukkoon nauhat(vai vinokaitaleko se on...)
    onpas paljon kysymyksiä näin alussa, toivottavasti alkaa jossain vaiheessa nauttimaan kun alkaa oppimaan. ompelukoneen käyttökin on vielä vähän hakuses.
    P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun pistäydyit :) Ja saa toki kysyä! Muotokaitaleella voidaan huolitella esim. takin etureuna ilman että kangasta tarvitsee taittaa. Muotokaitaleen avulla tuollaiset kohdat saa todella siisteiksi, ja helppoakin se on. Kannattaa googlata termit, niin löytää kuvallisia malleja.
      Tuo liivimekon kiinnitys on mun mielestä ihan maku-kysymys. Itse tykkään vetoketjusta. Sen ompeleminen vaatii kyllä harjoitusta ja kärsivällisyyttä, että onnistuu. Mutta kun sen on kerran kunnolla opetellut, on se mun mielestä sujuvampaa kuin napinläpien tekeminen. Näihinkin kaikkiin löytyy googlaamalla hyviä kuvallisia ohjeita :)
      Siksakkia ei tarvitse tehsä silloin, jos reuna jää käänteen sisään. Siksakin avulla (tai saumuroinnilla) estetään ettei kankaan reuna lähde käytössä tai pesuissa rispaantumaan.
      Minä en yleensä ompele mekkoihin vuorta. Juuri noiden muotokaitaleiden avulla kaula-aukon ja hihansuut saa siististi ommeltua. Joskus teen pelkästään mekon yläosaan vuorin, niin nuo kriittiset kohdat saa oikein siisteiksi.
      Kantapään kautta olen itse oppinut, että ompelussa maltti on valttia. Työvaiheet kannattaa tehdä oikeassa järjestyksessä huolellisesti, niin homma sujuu ja ompelusta nauttii. Mukavia ompeluhetkiä sinulle!

      Poista