torstai 29. joulukuuta 2011

***


Joulun aikana mietin, mikä olisi oman jouluni viiden kärki. Mitkä ovat niitä asioita, joista joulun tunnelma syntyy sisälleni. Joulun tunnelma on ollut viime vuosina kadoksissa, joten näihin pohdintoihin on ollut aihetta. Kiireetön jouluun valmistautuminen nousi listan kärkeen. Kiireessä ja stressissä joulumieltä on turha odotella.

Sen sijaan huomasin, että säällä ei ole sisäiseen tunnelmaan mitään merkitystä. Ikkunaan ropiseva vesisade ei vienyt joulusta mitään pois.

Tiesittekö, että ruotsalaiset kutsuvat lumetonta joulua "vihreäksi jouluksi". Meille suomalaisille lumeton joulu on sen sijaan musta.
Hurmaavat siniset enkeli-neidot muuttivat meille Fidasta juuri ennen joulua.


 **


During Christmas I was thinking what would be my top 5 list in making Christmas mood. I realised that the most important thing is preparing with no hurry or stress. If there's no time to do things in peace I cant't find the spirit of Christmas.


I also realised that weather has nothing to do with the spirit. Raindrops on the window didn't take my mood away at all.


Did you know that in Sweden they call it "a green Christmas" if there's no snow. For us Finns the snowless Christmas is black. 
The charming blue angels moved to our home from fleamarket just before Christmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti